Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

Jak přestat prokrastinovat a raději něco dělat: 7 vtipných tipů pro produktivitu

konec prokrastinace, projekt nepočká

Ahojte, milí čtenáři! Dnes se vám budeme věnovat tématu, které zná snad každý - prokrastinace. Ano, to nekonečné skládání úkolů na později, nebo spíše nikdy. Ale nezoufejte, dnes máme pro vás 7 vtipných tipů, jak se vyhnout této nepřátelské pasti a konečně něco udělat!

  1. Vytvořte si "To-Do" seznam... a pak ho ignorujte. Ano, správně jste to slyšeli. Napište si všechny své úkoly na papír nebo do aplikace, abyste si připomněli, co všechno musíte udělat, a potom ho necháte ležet na stole a jdete si zahrát na konzoli. Ale vězte, že ten seznam tam stále bude, když se vrátíte!

  2. Najděte si dokonalé pracovní místo... na Instagramu. Proč byste měli pracovat na svém stolku, když můžete strávit hodiny prohlížením inspirativních fotek pracovních prostor na Instagramu? Zkuste to raději jinak. Ujistěte se, že máte správné světlo a třeba i pár rostlin, a potom můžete fotky sdílet s hashtagem #ProductivityGoals.

  3. Odměňte se sami za každý (ne)odložený úkol. Zkuste si vyjasnit, co vás nejvíce motivuje, a použijte to jako odměnu za každý úkol, který jste dokončili. Třeba si můžete dovolit čokoládový dort po vyčištění koupelny nebo hodinovou pauzu na YouTube po splnění pracovního úkolu. Odměňte se, jste si to zasloužili!

  4. Nastavte si falešné termíny. Napište si falešné termíny do kalendáře a nechte se stresovat tím, že máte málo času na splnění úkolu. Potom můžete pozorovat, jak se vaše produktivita zázračně zvedá, když máte pocit, že vám tlačí na paty.

  5. Začněte nový projekt, abyste se vyhnuli práci na tom stávajícím. Máte práci, kterou byste měli udělat, ale nechce se vám? Proč se nepustit do něčeho úplně nového! Začněte třeba nový blog, založte si křesťanský rockový band nebo se pokuste naučit hrát na klarinet. Nikdy není dost času na nové začátky, že?

  6. Nechte se inspirovat - tímto článkem! Pokud jste se dostali až sem, gratulujeme, máte za sebou jednu úspěšně zvládnutou úkolovou prokrastinaci. A teď už můžete začít pracovat na těch důležitých věcech. Inspirujte se tím, jak jste se dokázali vyhnout práci, a použijte tu sílu k tomu, abyste něco opravdu udělali!

  7. Nespoléhejte na zázraky, ale zkuste si udělat plán. A teď vážně. Prokrastinace může být zábavná a vtipná, ale pokud chcete něco dosáhnout, musíte se k tomu postavit s plánem a odhodláním. Udělejte si reálný rozvrh, nastavte si cíle a pusťte se do práce. Až potom si můžete udělat další pauzu na Facebooku.

Takže teď máte 7 vtipných rad, jak přestat prokrastinovat a raději něco dělat. Zkuste si vybrat alespoň jednu z nich a uvidíte, že se vaše produktivita zvedne. A pokud ne, tak alespoň budete mít něco, čím se zabavit, místo abyste pracovali! :)