Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

Podzimní práce jsou v plném proudu... Mysleli jste na všechno?

PodzimAť už chceme nebo ne, léto skončilo a zima se kvapem blíží. Stále si však můžeme užívat příjemných podzimních dní venku a na zimu připravit nejen sebe, ale hlavně svůj dům a zahradu. 

My Vás v tom určitě nenecháme samotné. Se správným nářadím nejen, že půjde práce pěkně od ruky, ale může být zábavou pro celou rodinu :-)

Co vše je tedy potřeba před zimou na zahradě udělat? 

Naposledy posekejte trávník. Trendy jsou pojezdové AKU sekačky, nebo jednoduché a cenově dostupné elektrické pojezdové či strunové sekačky.

Pravidelně shrabujte listí tam, kde je to nutné. V AKU sortimentu můžeme nabídnout bateriové fukary, ale hrábě na listí jsou i přesto pro většinu z nás nezbytností. Pod stromy a na záhonech spíše v zimě rostlinám pomáhá, ale na cestě a chodnících jej určitě mít nechceme. Listí také nesvědčí trávníku. Velkými pomocníky při sběru jsou různé vaky a pytle, ve kterých vše pohodlně přeneseme na kompost.

Zryjte všechny záhony a přidejte do půdy přírodní hnůj. Dbejte na pevnou konstrukci a dobrý úchop. FESTA sortiment nabízí rýče s ověřenou kvalitou.

Rýč špičatý FESTA STEEL 19x28x130cm prodloužený  61158Rýč oblý FESTA STEEL 20x29cm  61005

Nedílnou součástí podzimních prací je prořezání živého plotu, odstranění starých a nemocných větví ze starších dřevin, řezání růží. Dobré a kvalitní nůžky nemusí stát mění. Přesvědčte se a podívejte se na ruční zahradní nůžky sami. Na živé ploty je ale potřeba více techniky, třeba AKU nůžky na živé ploty. Podzim je také časem sázení stromků, keřů, cibulovin a hnojení. Práci ušetří a pomůžou sní vázací pásky, nebo hnojící vozíček pro snadnou aplikaci hnojiva na velkých plochách.

Nůžky FESTA na větve převodové teleskop,66-90cm  45003nůžky na živé ploty aku, 40V Li-ion, bez baterie a nabíječky  8795601Vozíček posypový 12L  45085

Zalévejte. Na podzim před prvními mrazíky potřebují všechny rostliny řádnou zálivku, aby přečkaly zimu. Máte konve a zahradní hadice připravené? Nezapomeňte však na konci sezóny, až půjde do tuhého, vypustit kohoutky.

Nachystejte si pořádnou kupu dřeva na zimu, ať si můžete doma u krbu v příjemném teple pustit se svou drahou polovičkou pěkný film nebo si přečíst hezkou knihu. Bez pořádné sekery by si někde zimu nedokázali představit.

Na podzimní zahradu jsme pro Vás připravili jednoduchý a velmi univerzální systém nářadí FESTA click, který můžete využit i celoročně. Jednoduchý a úsporný systém, jak mít více nářadí v jednom.

Hrabě plastové FESTA 76cm 35z click  45329Hrabě plastové FESTA 58cm 18z click  45326Násada hliníková FESTA 161cm click  45330Hrabě plastové FESTA 24cm 13z click  45327

 

Dobré a užitečné pomocníky máme i na sběr listí. Odvedou velký kus práce a přitom peněženku nezruinují. Skládací vak na listí a koš na listí jsou jedny z nich.

Vak na listí skládací 200l 60x60x55cm  44960Koš na listí skládací D55x70cm  45047

A když už to máme na kompostéru, tak je vhodné ho na zimu pěkně nastartovat. Pomocníkem jsou bakteriální směsi pro urychlené kompostování organických odpadů. Urychlí vám proces zrání kompostu až o 3 měsíce.

BULDOK Urychlovač kompostů

Nejen zahradu, ale i dům je potřeba připravit na zimu. Zkontrolujte střechu a okapy. Střecha patří v zimě k nejvíce namáhaným částem domu. musí zvládat nápory sněhu, mráz a následnou oblevu, stejně jako nápory větru. Drobné díry v okapech je možné opravit 

Opravte praskliny ve zdivu. I zdánlivě malá poškození se mohou vlivem mrazu změnit na velké škody.

Zkontrolujte, zda vám netáhne okny či dveřmi. A kdyby ano, nic se neděje. Oprava je snadná

Maston spray seal 500mlMaston spray seal 500ml

Gumový těsnící prostředek ve spreji. Snadno použitelný těsnící sprej, vytvářející pogumovaný povrch, speciálně vyvinutý pro utěsňování prasklin, trhlin a oděr. 

Tmel na opravy RL transp 310mlTmel na opravy RL transp 310ml

Pro nouzové opravy netěsných okapů, k oplechování poškozených střešních krytin.

Těsnění TLT profil DTěsnění TLT profil D

Samolepicí pryžové TLT těsnění do oken a dveří, pro mezery 3,0 - 7,0 mm. Těsnění pryže - Profil D - vhodné zejména do oken a dveří. Pro kvalitní uchycení je opatřeno samolepicí páskou. 

 

Známé pořekadlo praví, kdo je připraven, není překvapen. A zde to platí dvojnásob :-)

Krásné podzimní měsíce Vám přeje Váš Worknow tým.

Víme proč je nejlepší nakupovat v obchodě WORKNOW

odrazka-v2  Máme pořádně širokou nabídku produktů a všechno vystavené zboží je dostupné.

odrazka-v2  To co děláme, děláme dobře a proto pro Vás máme nejlepší ceny.

odrazka-v2  Máte nás na dosah ruky. Vybírejte z více než 10.000 výdejních míst po celé ČR.

odrazka-v2  U každého produktu najdete všechny důležité informace a u některých z nich i uživatelské recenze, které Vám pomohou s výběrem.

odrazka-v2  Máte dotaz? Naše zákaznická podpora je tu pro Vás. Poradíme a vyřešíme.