Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

5 nejčastějších chyb kutilů

nejčastejší kutilské chyby

Kutilové jsou zvláštní druh lidí. Jsou to ti, kteří věří, že s trochou WéDéčka, lepicí páskou a spoustou odhodlání dokáží opravit nebo vytvořit cokoliv. S velkou mocí však přichází i velká zodpovědnost a někdy se může něco i dost nehezky pokazit. V tomto příspěvku na blogu se podíváme na věci, které si kutilové vyčítají nejčastěji. Poznáte se v některých? :-) Nebo snad ve všech? :-)))

  1. "Myslel jsem, že to zvládnu od oka."
    Ach, ta klasická chyba. Myslíme si, že stačí, když se na rozměry podíváme okem, a všechno dopadne dobře. Ale než se nadějeme, uřízneme příliš krátký kus dřeva, navrtáme díry, kam nemáme nebo vymalujeme stěnu, která je více šedá než bílá. Kutilové, nechť je to pro vás poučení: vždy dvakrát měřte a jednou řežte.

  2. "Měl jsem si přečíst návod."
    Návody? Kdo je potřebuje? No, zřejmě ano. My kutilové jsme známí tím, že návody přeskakujeme a rovnou se do všeho bezhlavě pouštíme. Kdo má čas na čtení a čas jsou přece peníze, no ne? A i když se to někdy podaří, častěji to vede ke katastrofě. Příště se tedy zhluboka nadechněte, otevřete návod k použití a skutečně si ho přečtěte.

  3. "Myslel jsem, že to bude jednodušší, než to vypadá."
    To je klasická chyba kutilů. Vidíme projekt na internetu nebo v televizi a vypadá to tak jednoduše. Ale když se ho pak skutečně pokusíme udělat sami, je to naprostá noční můra. Najednou jsme po kolena v pilinách nebo celí od barvy a přemýšlíme, kde se stala chyba. Nebojte se, kutilové, všichni jsme to zažili.

  4. "Myslel jsem, že dokážu improvizovat."
    Kutilové jsou známí svou schopností improvizovat. Myslíme si, že si vystačíme s tím, co máme, ale pak si uvědomíme, že opravdu potřebujeme ten speciální nástroj nebo ten konkrétní typ barvy. Takže příště se nesnažte být hrdinou. Prostě si pořiďte správné potřeby a udělejte to správně.

  5. "Měl jsem zavolat profesionála."
    A nakonec největší chyba ze všech: přecenění vlastních sil či velké ego. Kutilové jsou hrdá parta a často si myslíme, že všechno zvládneme sami. Někdy je však třeba přiznat porážku a zavolat odborníky. Ať už se jedná o problém s elektřinou nebo instalatérské práce, nebojte se zavolat posily.

Tak tady to máte: věci, které si kutilové nejvíce vyčítají. Ale navzdory všem chybám a neštěstím bychom to nechtěli jinak. Koneckonců, co je zábavného na tom, udělat něco dokonale hned napoprvé? Skutečná radost je v cestě a v absurdních historkách, které můžeme později vyprávět. Šťastné kutilství všem!