Ve dnech 29.3. až 1.4, máme zavřeno. Přejeme veselé Velikonoce 🐰
Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

Lepení na vyšší úrovni. S tavnými tyčinkami vás lepení bude bavit

Chystáte se na drobné domácí opravy nebo hledáte účinného a spolehlivého „pomocníka“ pro svou kreativitu? Objevte kouzlo tavných lepidel. Rychle a efektivně spojí a zafixují takřka cokoliv, jejich výhodou jsou rychlost, jednoduchost a přesné dávkování. Vybírat navíc můžete z různě zbarvených tyčinek, dokonce i s flitry.

Klouže vám doma koberec, zlobí rozvrzaná židle, uvolnila se dlaždice v koupelně nebo chce drahá polovička připevnit dekoraci na zeď? Máme pro vás chytrého a účinného pomocníka, který pozvedne lepení na vyšší úroveň.

„Tavné lepidlo by nemělo chybět v šuplíku žádného kutila, ale i profesionála. Uplatní se jak ve školní dílně, stejně tak ve výtvarce, ale i v aranžérské činnosti, floristice či modelářství. Použití je všestranné a splní očekávání i nejnáročnějších uživatelů, omezuje jen fantazie,“ dokládá široké spektrum využití tavných lepidel Tomáš Svoboda, obchodně technický manažer divize Stavební chemie společnosti Metrum.                 

Sortiment tavných lepidel a pistolí splňuje všechny požadavky v oblasti kutilského lepení a přijde vhod i v oblasti montážního lepení. Tavná lepidla spojí cokoliv od dřeva, korku, kůže, textilu, až po keramiku, kámen či umělou hmotu.

Perfektní „zbraň“ nejen pro kutily

Každá tavná pistole má svá specifika odvíjející se od požadavků pro lepení. „Před výběrem do detailu dbejte na potřeby svého lepení. Správná pistole vám může lepení hodně ulehčit, rozhodně nejsou stejné, jak si lidé často myslí,“ poukazuje na odlišnost pistolí Svoboda. Na trhu jsou dostupné pistole, které mají vypínač, možnost nastavení teploty nebo jsou vybavené výměnnými tryskami. Existují akumulátorové tavné pistole, anebo pistole s možností dávkování přesného množství lepidla na jeden stisk.

„Pistolí je možné dávkovat lepidlo v kapičkách, nebo plošně. Potřebné materiály tak díky němu slepíte v podstatě ihned, a tak nebudete potřebovat obrovské množství lepidel v tekutém stavu,“ říká Svoboda.

Navštivte stránky Metrum, kde se dozvíte o lepení vše důležité, vyberete kvalitní zboží a profesionálové vám s výběrem správného sortimentu pro lepení ochotně poradí.

Lepení je jednoduché a estetické

Lepení tavnou pistolí je opravdu jednoduché, ale i tak je tu pár věcí, na které musíme dávat pozor. Je to například čistota lepených spojů, nebo tepelná odolnost spoje. Každé lepidlo má totiž jinou odolnost vůči vysokým, či nízkým teplotám. Dříve než se pustíte do práce, dobře si promyslete, co a jak chcete lepit. Od toho se odvíjí správný výběr tavného lepidla podle daného materiálu. Je dobré se předem rozhodnout, zda potřebujete okamžitou fixaci nebo zda chcete ladit detaily a s lepeným materiálem chvíli manipulovat.

„Na našem trhu se nejčastěji používají tyčinky o průměrech 7–7,5mm a nebo 11–11,5mm. Pokud děláme drobné práce a nelepíme často, bohatě si vystačíme s menším průměrem. Pro velké plochy doporučuji větší průměr,“ říká o správné volbě velikosti tyčinky Svoboda. Tavné tyčinky jsou k dostání i v barevných provedení, od klasické průhledné až po nažloutlou či jinak zbarvenou tyčinku, které v sobě mohou obsahovat i třpytivé flitry.