Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

5 věcí, které správný kutil na jaře udělá

jarní DIY projekt clanek

Jaro je pro kutily skvělým obdobím, kdy se mohou pustit do domácích úprav. Počasí se otepluje a ve vzduchu je cítit obnova. Pokud patříte mezi kutily, kteří chtějí toto období využít, zde je pět věcí, které musíte na jaře udělat:

  1. Vyčistěte okapy a svody
    Jaro je obdobím dešťů, a pokud jsou vaše okapy a svody ucpané, může vám hrozit vážná škoda způsobená vodou. Vyčistěte okapy a svody, aby dešťová voda mohla volně odtékat z vašeho domu. K odstranění nečistot z okapů budete potřebovat žebřík, rukavice a kbelík. K vyplachování zbylých nečistot můžete použít zahradní hadici.

  2. Kontrola a oprava venkovních konstrukcí
    Zimní počasí může být náročné na venkovní konstrukce, jako jsou terasy, ploty a kůlny. Zkontrolujte, zda tyto konstrukce nejsou poškozené, a podle potřeby je opravte. Vyměňte shnilé dřevo nebo uvolněná prkna a zajistěte uvolněné hřebíky nebo šrouby. Tím se nejen zvýší funkčnost venkovních prostor, ale zlepší se i jejich vzhled.

  3. Vyčistěte a ošetřete venkovní povrchy
    Jaro je vhodným obdobím i pro čištění a utěsnění venkovních povrchů, jako jsou terasy, pochozí a příjezdové cesty. Pomocí tlakové myčky odstraňte nečistoty a zbytky a poté použijte vhodný prostředek na ochranu proti vlhkosti a poškození UV zářením. Tím prodloužíte životnost venkovních povrchů a udržíte jejich skvělý vzhled. 

  4. Založte zahradu
    Jaro je ideální dobou pro založení zahrady. Ať už sázíte zeleninu nebo květiny, zahradničení je skvělý způsob, jak se dostat ven a užívat si slunečních paprsků. Nezapomeňte připravit půdu přidáním kompostu nebo jiné organické hmoty. Také byste měli vybrat rostliny vhodné pro váš region a podnebí.

  5. Kontrola a údržba systémů vzduchotechniky
    Před příchodem horkých letních měsíců je důležité zkontrolovat a udržovat systémy vzduchotechniky. Vyměňte vzduchové filtry, zkontrolujte těsnost potrubí a v případě potřeby nechte systém klimatizace a tepelná čerpadla odborně servisovat. Zajistíte tak, že váš domov zůstane pohodlný a energeticky úsporný po celý rok.

Závěrem lze říci, že jaro je pro kutily skvělým obdobím, kdy se mohou pustit do projektů na zlepšení domácnosti. Vyčištěním okapů, kontrolou a opravou venkovních konstrukcí, vyčištěním a utěsněním venkovních povrchů, výsadbou zahrady a kontrolou a údržbou vzduchotechniky můžete zajistit, že váš domov bude v nejlepší kondici pro nadcházející sezónu. Teď už jen s chutí do toho a půl je hotovo!