Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

Jak se přimět pracovat, když se mi zrovna nechce...

jak pracovat, když se mi nechce článek

Ach, zase ten obávaný pocit, že se vám nechce pracovat. Je to, jako by váš mozek byl vzpurný puberťák a vy jste rodič, který se ho snaží přimět, aby plnil své povinnosti. Ale neboj se, milý čtenáři, mám pro tebe několik nesmírně účinných tipů, které tě vrátí do správných kolejí a přimějí tě pracovat jako produktivní člen společnosti.

Prokrastinujte produktivně

Pokud nemáte náladu pracovat, proč neprokrastinovat? Ale neprokrastinujte jen projížděním Instagramu nebo sledováním kočičích videí na YouTube. Místo toho využijte čas prokrastinace k tomu, abyste dělali něco produktivního. Ukliďte si dílnu, uspořádejte šuplík nebo vyčistěte nářadí. Budete tak mít pocit, že jste něco dokázali, a lépe se vám bude pracovat.

Podplaťte se

Kdo říká, že se nemůžete uplatit? Slibte si odměnu, jakmile práci dokončíte. Může to být něco tak jednoduchého jako bonbón nebo extravagantního jako nové auto (dobře, možná ne tak extravagantní). Klíčem je najít něco, co vás motivuje, a použít to jako mrkev na klacku.

Vžijte se do role

Někdy stačí jen změnit perspektivu. Zkuste se vžít do role a předstírejte, že jste úspěšný podnikatel, učitel nebo dokonce superhrdina. Může to znít hloupě, ale může vám to pomoci změnit myšlení a nadchnout se pro práci.

Rozdělte si to

Cítíte se zahlceni množstvím práce, kterou musíte udělat? Rozdělte si ji na menší, lépe zvládnutelné úkoly. Místo toho, abyste přemýšleli o psaní desetistránkové zprávy, soustřeďte se na psaní jedné stránky po druhé. Než se nadějete, budete mít hotovou zprávu a pocit úspěchu.

Roztančete to

Když máte pochybnosti, zatančete si. Pusťte si oblíbenou písničku a tančete, jako by se nikdo nedíval. Nejenže vám to rozproudí krev a dodá energii, ale také vás to dobře naladí.

Tak, tady to máte, přátelé. Pět zábavných a účinných způsobů, jak se pustit do práce, když se vám nechce. A teď se pusťte do zdolávání seznamu úkolů jako produktivní rocková hvězda, kterou jste!