Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

6 kroků k vyslání dítěte na měsíc

dítě na měsíc header

Chcete ze svého dítěte vychovat astronauta, který poletí na Měsíc? Tak to máte štěstí! S trochou tvrdé práce, odhodlání a spoustou lepicí pásky můžete ze svého malého dítěte během chvilky udělat vesmírného kadeta.

Krok 1: Sestavte raketu

Nejdříve budete potřebovat raketu. Postavit raketu se může zdát jako náročný úkol, ale nebojte se, nepotřebujete titul z leteckého a kosmického inženýrství. Potřebujete jen karton, tavné lepidlo a sen. Jen si pamatujte, že pokud raketa vypadá, že se každou chvíli rozpadne, neděláte to správně.

Krok 2: Nácvik startu

Dále je čas na nácvik vypouštění. Najděte si volné pole nebo parkoviště a postavte raketu. Nechte dítě vlézt dovnitř a počítejte od deseti. Poté na raketu zatlačte co nejsilněji a sledujte, jak se vaše dítě vznáší po obloze (nebo se raketa rozbije a shoří, ale to je jen součást procesu učení :-) ).

Krok 3: Fyzická kondice

Nyní je čas, aby vaše dítě získalo kondici pro náročné cesty do vesmíru. Nechte ho běhat do kolečka kolem domu ve skafandru (nebo v pytli na odpadky s alobalem pro větší efekt). Ujistěte se, že dělá hodně kliků, sedů-lehů a dřepů, aby posílilo svou sílu. A nezapomeňte na mentální trénink. Ať se alespoň jednou týdně dívá na film Armageddon, aby se připravilo na případné ohrožení asteroidem.

Krok 4: Simulujte nulovou gravitaci

Abyste své dítě připravili na stav beztíže ve vesmíru, musíte simulovat nulovou gravitaci. Napusťte vanu a nechte dítě cvičit vznášení. Nebo, pokud to chcete opravdu přehnat, kupte trampolínu a nechte je skákat, jako by bylo na Měsíci.

Krok 5: Pořiďte si vesmírnou loď

Své dítě nemůžete poslat na Měsíc v raketě z kartonu. Budete potřebovat skutečnou vesmírnou loď. Můžete si ji zkusit koupit na eBay, nebo pokud se cítíte odvážní, postavte si ji sami. Jen se ujistěte, že má spoustu bezpečnostních pásů a držák na kelímek pro jeho oblíbený nápoj.

Krok 6: Den startu

Konečně nastal velký den D. Naložte své dítě do vesmírné lodi, připoutejte ho a odpočítávejte od deseti k nule. Pak stiskněte tlačítko startu a sledujte, jak odlétá do vesmíru. Nezapomeňte mu přibalit oběd, náhradní lepicí pásku a kopii filmu Marťan, aby se během letu trochu pobavilo.

A tady to máte, přátelé. Návod krok za krokem, jak připravit dítě, které jednou poletí na Měsíc. Možná to není nejjednodušší úkol, ale s trochou kreativity, odhodlání a spoustou lepicí pásky je možné všechno. Kdo ví, třeba právě vaše dítě bude prvním člověkem, který vstoupí na Mars.