Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

Čistá fasáda – zdravá a odolná tvář Vašeho domu

Řasy, mechy, lišejníky a houby se hodí do romantického zákoutí zahrady nebo lesa, na stěnách a střechách domů už ale takovou hitparádou nejsou. Velmi často se vyskytují na severních a západních stranách fasád, a vytvoří nevzhledný povlak dokonce již během několika málo let. Jarní úklid, renovace a opravy opláštění budov patří ke každoročním rituálům kutilů. Co dělat, když i přes kontrolu okapů, mytí a opravy fasády se u vás “zeleni” daří?

Kde se daří řasám a mechům?

  • fasáda a střecha domu, kam nedopadá sluneční paprsky
  • zvýšená prašnost a vlhkost
  • blízkost stromů a vegetace
  • vodní plochy a častější srážky

Jarní očistná kúra. Zdravá a odolná tvář vašeho domu

Znečištění a zelenání fasád se můžete jednoduše a efektivně bránit. Všechny druhy fasád můžete sanovat a renovovat díky použití speciálního, vysoce účinného prostředku pro exteriéry a interiéry BULDOK čistič fasády značky Český stavitel. Roztok přípravku nanášejte za suchého počasí štětcem, jemným smetákem, stříkacím zařízením nebo zahradnickým postřikovačem. Odumřelý porost řas nebo mechů se uvolní působením povětrnostních vlivů, při přetírání silikonovými, silikátovými a akrylátovými nátěry je potřeba po 24hodinovém působení odumřelý porost odstranit tlakovou vodou (max. 50 barů). Vodu ale nepoužívejte na zateplenou fasádu, mohlo by dojít k poškození opláštění vašeho domu.

A pokud byste do toho chtěli šlápnout opravdu pořádně, neměli byste zapomenout ani na svou střechu. I ta si zaslouží jarní očistnou kúru. Vyzkoušejte BULDOK mechstop čistič, kterým se účinně zbavíte řas, mechů a lišejník z pálených i betonových tašek, ale i eternitu.

Už jste zbavili svou fasádu zeleného nádechu? Je čas přistoupit k trvalejší ochraně povrchu. Přípravek BULDOK čistič fasády totiž doporučujeme používat jako systémové řešení společně s přípravkem Odolná fasáda, který brání pronikání vody, agresivním chemikáliím a špíně z ovzduší opět usednout na váš dům. Hydrofobizující nátěr na všechny typy fasádních omítek Zamezuje tvorbě lišejníků i mechů a vytváří samočisticí voduodpudivou vrstvu. A natírat ho můžete i na další podklady v domě a na zahradě (cihly, tvarovky, obklady, beton, prvky zahradní architektury ad.)

Český stavitel®

Široké spektrum stavební chemie si oblíbili nejen profesionálové ve stavebnictví a dřevozpracujícím průmyslu, ale i domácí kutilové. Přestěhovali jste se do starého domu, kde vám omítka padá téměř před očima a vykukuje na vás staré zdivo? Opravujete fasádu, chcete odstranit povlaky mechů a lišejníků na střešní krytině, nebo sanovat vlhké zdivo? Produktová řada Český stavitel přináší rychlé, účinné a kompletní řešení od střechy až po podlahu.