Zákaznická podpora:+420 734 208 288e-shop@worknow.cz
Měna
CZK

Jakou péči věnovat fasádě Vašeho domu?

cista-fasada-blog

Dbejte o svou fasádu a obnovte její původní krásu

Fasáda domu je vždy vizitkou i výkladní skříní domu. Proto stojí za to věnovat jí pozornost i následnou péči, aby za pár let nezmizela pod nánosem nečistoty, mechů či lišejníků. Přinášíme vám tipy, jak se o svou fasádu postarat, aby vám dělala parádu co nejdéle! S produkty Odolná fasáda a Čistič fasády fasáda prokoukne a je chráněná proti povětrnostním vlivům i usazování nečistot.

Fasáda představuje důležitý prvek vašeho domu i prostředí, proto je dobré ji sladit s odstínem a stylem s ostatními budovami ve vašem okolí, ale také ji dopřát pořádnou a pravidelnou péči. A kdy jindy se na to vrhnout, než právě teď na jaře. Venkovní teplota je přívětivá pro jarní úklid a údržbu, a v létě se můžete věnovat jiným radostem.

Proto nabízíme dva účinné produkty z řad BULDOK a ČESKÝ STAVITEL, které vám pomohou při odstraňování nečistot a porostů na fasádách (BULDOK Čistič fasády) a prodlužují životnost a čistotu fasády (ČESKÝ STAVITEL Odolná fasáda). 

cistic-fasady odolna-fasada

Čištění fasády – proč tak důležité?

Ten, kdo si myslí, že celkový vzhled fasády závisí pouze na výběru materiálů a její povrchové úpravě, se mýlí. Bez ohledu na to, pro jakou fasádu se rozhodnete, je třeba se o ni dobře postarat a zamezit hromadění nečistot. Protože každá fasáda dostává vlivem povětrnostních podmínek pořádně zabrat. Myslete na čištění fasády dříve, než bude skutečně pozdě.

Pravidelným čištěním fasády můžete zabránit tvorbě trvalých nečistot. To je obzvláště důležité, pokud se váš dům nachází v místech, která jsou nadměrně vystavena nečistotám, tj. v blízkosti silnic s vysokým provozem, průmyslových areálů, či dokonce v blízkosti lesů a luk.

Jak často je nutné čistit fasádu?

Doporučuje se čistit alespoň jednou za pět let. To pomáhá nejen snížit tvorbu trvalých nečistot, ale zároveň během čištění se můžete podívat fasádě tzv. na zoubek. Díky tomu zkontrolujete, zda nedošlo k nějakému poškození, jako jsou praskliny či jiné trhliny, které by vyžadovaly okamžitou péči.

Pravidelná péče a údržba fasády má smysl!